Michelin

Om Michelin

MICHELIN - EN AV VÄRLDENS LEDANDE DÄCKTILLVERKARE

Michelin är en av världens ledande däcktillverkare med ett komplett utbud av däck av hög kvalitet och är ett globalt företag med över 115 000 medarbetare i världen. Michelin strävar efter att ständigt förbättra och omfamna digital teknik genom att anpassa sig efter kundernas behov och förväntningar.

Att erbjuda alla en bättre väg framåt är Michelins syfte. De anser att kunna ta sig från punkt A till B är avgörande för mänsklig utveckling, vilket gör de passionerade för att göra det säkrare, effektivare och mer miljövänligt - kompromisslös kvalitet.

Historien om Michelin börjar 1889 när Èdouard and André Michelin grundar företaget i Clermont-Ferrand, Frankrike. Kort därefter ansöker bröderna om sitt första patent - det löstagbara däcket. Sedan dess har de med hjälp av ständiga innovationer förenklat och förbättrat transport av både varor och människor.

Våra däck

Sommardäck

Primacy 4

Primacy 4

Primacy 4 ger dig överlägsen säkerhet och enastående prestanda vid inbromsning på vått och torrt underlag. Däckets konstruktion är optimerad för en lång livslängd och erhåller en hög grad av vattenavledning även när däcket är slitet.

CrossClimate+

CrossClimate+

CrossClimate+ är det nordiska sommardäcket med utmärkt livslängd och anpassat för växlande nordiska väderförhållanden. Däcket ger dig utmärkt prestanda, acceleration och bromsverkan på sommarvägar och vått väglag samt på frostiga vår- och höstvägar.

Pilot Sport 4

Pilot Sport 4

Däcket för den som söker utmärkt livslängd, styrrespons och sportiga egenskaper för vanliga bilar. Pilot Sport 4 från Michelin är prisat i de mest krävande europeiska tidningstesterna. Däcket har exakt styrrespons, snabb reaktivitet och bästa möjliga kontaktyta mot underlaget.

Energy Saver+

Energy Saver+

EnergySaver+ från Michelin är skapad för små, mellanstora och stora familjebilar. Det är ett energieffektivt däck som är optimerat för att minska värmeuppbyggnaden i däcket vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. Däcket har även en stor kontaktyta vilket ökar stabiliteten och säkerheten.

Primacy 3

Primacy 3

Den perfekta kombinationen av säkerhet och livslängd. Michelin Primacy 3 har optimalt grepp under alla förhållanden och utmärkt bromsverkan på torrt och vått underlag. Däcket är även hållbart med en lång livslängd och ger dig en komfortabel, bullerfri körning.

Pilot Sport 3

Pilot Sport 3

Hyllat för sin exakta styrprecision. Pilot sport 3 är ett däck från Michelin avsett för sportiga bilar med hög prestanda. Däcket har bättre väghållning i kurvor och tre meter kortare bromssträcka på våta vägar. Pilot sport 3 har hög prestanda, hög energieffektivitet kombinerat med enastående lång livslängd.

PILOT SPORT PS2

PILOT SPORT PS2

Pilot Sport PS2 från Michelin är ett sportdäck med teknologi hämtad från formel 1 och är avsett för bilar med hög prestanda. Däcket ger bättre prestanda på våt vägbana, med bibehållen prestanda på torr vägbana och står emot deformation i skarpa kurvor samt ger större kontaktyta mot marken.

Pilot Sport A/S Plus

Pilot Sport A/S Plus

Michelin Pilot Sport A/S Plus är det ultimata däcket för hög presterande sportbilar. Det stabila däcket ger dig ett utmärkt grepp, hög körkomfort och goda förebyggande egenskaper mot vattenplaning.

Pilot Super Sport

Pilot Super Sport

Pilot Super Sport från Michelin är speciellt utvecklat för supersportbilar och ger dig säkerhet även under de mest krävande förhållandena. Däcket har en kortare bromssträcka på våt väg bättre stabilitet i mycket höga hastigheter och Michelins erkända livslängd. Oavsett om du accelererar kraftigt på en raksträcka eller i en kurva, får du optimalt grepp.

Pilot Sport Cup 2

Pilot Sport Cup 2

Bra väggrepp på både torra och våta vägbanor, Exakt styrrespons, God balans mellan väggreppet fram och bak, särskilt vid kurvtagningSportiga, kvicka vägegenskaper som kännetecknas av kort reaktionstid från det att föraren agerar till dess att bilen reagerar.

Pilot Exalto 2

Pilot Exalto 2

Michelin pilot Exalto PE2 är ett sportigt däck för äldre Porschebilar som ger utmärkt grepp och styrprecision i kurvor. Däcket har en kontaktyta som blir större i kurvorna vilket ger ett optimalt grepp. Maximal avledning av vatten tack vare den asymmetriska slitbanan vilket minskar risken för vattenplaning.

Primacy HP

Primacy HP

Primacy HP från Michelin är avsett för exklusiva och större prestigebilar. Däcket knyter hög prestanda och komfort tätare samman. Primacy HP är många biltillverkares favorit bland högprestandadäcken. Däcket har en kortare bromssträcka på våta vägar och med detta däck drar du nytta av dess överlägsna livslängd.

Premier LTX

Premier LTX

Premier LTX från Michelin är ett lyxigt däck med hög komfort. Säker när den är ny och säker när den är använd. Det ultimata däcket att använda året om.

Primacy MXM4

Primacy MXM4

Primacy MXM4 från Michelin är ett däck till personbilar med utmärkta egenskaper. Däcket har en ökad dragkraft och hantering på våt vägbana och ger dig en tyst och komfortabel resa.

Pilot Sport 4 S

Pilot Sport 4 S

Michelin Pilot Sport 4S är framtaget för sportbilar och sedanmodeller med hög prestanda och erbjuder exceptionell styrprecision och riktningsstabilitet. Utvecklat för körning på hög nivå både på vanliga vägar och på tävlingsbanor och har redan placerats som nummer ett i sin klass.

Pilot Sport Cup 2 R

Pilot Sport Cup 2 R

Michelin Pilot Sport Cup 2 R är utformat för optimala prestanda och för exakta styregenskaper på torra banor vilket gör det möjligt för föraren att sätta bästa varvtid. Det bekräftas av interna tester utförda av Michelin på racerbanan Nardo i Italien.

CrossClimate Suv

CrossClimate Suv

Säkerhet från första till sista milen. Crossclimate SUV är det nordiska sommardäcket med utmärkt livslängd för SUV och är anpassat för växlande nordiska väderförhållanden. Däcket ger dig utmärkt prestanda, acceleration och bromsverkan på sommarvägar och vått väglag samt på frostiga vår- och höstvägar.

Pilot Sport 4 SUV

Pilot Sport 4 SUV

Michelin Pilot Sport 4 SUV är ett däck specifikt utvecklad för SUV:ar som ger dig utmärkt grepp, styrprecision, säkerhet och en komfortabel körupplevelse med låg ljudnivå. Pilot Sport 4 SUV är nr 1 i bromsning på vått och torrt väglag och erbjuder en robust design med utmärkt livslängd.

Latitude Sport 3

Latitude Sport 3

Latitude Sport 3 är ett däck som kombinerar alla de egenskaper som en modern SUV kräver och som uppskattas av deras förare. SUV-ägarnas förväntningar på ett nytt däck är maximal säkerhet, förbättrad livslängd och lägre bränsleförbrukning och detta stämmer helt överens med Latitude Sport 3.

Latitude Cross

Latitude Cross

Latitude Cross från Michelin är ett SUV-däck designat för framkomlighet och tålighet vid off-road körning, och för att erbjuda komfort resten av körtiden. Latitude Cross ger utmärkt dragkraft på lösa och hala underlag, motstår slitage från sten och grus, ger lägre ljudnivå och lång livslängd. Däcket är även skapat för tungt lastade fordon och för hård körning på landsväg.

Latitude Tour HP

Latitude Tour HP

Latitude Tour HP från Michelin är ett SUV-däck med lång livslängd som ger dig fler mil än konkurrerande däck. Däcket motstår slitage i krävande förhållanden: vid blandad användning, t.ex. på grusvägar, med tungt lastade fordon t.ex. med kopplat släp och vid hård körning på landsväg (hård inbromsning, acceleration och kurvtagning).

4x4 Diamaris

4x4 Diamaris

Sommardäcket 4x4 Diamaris från Michelin har optimal väghållning vid höga hastigheter och har samtidigt väldigt hög komfort och låg bullernivå. Däcket har också lågt rullmotstånd för minskad bränsleförbrukning. 4x4 Diamaris är ett däck skapat för högpresterande bilar med fyrhjulsdrift.

Agilis Camping

Agilis Camping

Agilis Camping är ett stabilt, säkert och hållbart däck skapat för husbilar från första till sista milen. Däckets uppbyggnad tillåter högre däcktryck och ökar tåligheten mot t.ex. trottoarkanter. Agilis Camping är även anpassat för olika väderförhållanden och har bra grepp på bland annat grus, gräs och lera.

Agilis 51

Agilis 51

Agilis 51 är ett C-däck avsedd för skåpbilar och lätta lastbilar. Det låga rullmotståndet ger lägre bränsleförbrukning och den slitstarka gummiblandningen gör att Agilis 51 håller länge. Den goda kontaktytan mellan däcket och vägbanan ger utmärkt kontroll och det låga rullmotståndet ger en bensinsnål körning.

Vinterdäck

Alpin 6

Alpin 6

Det dubbfria vinterdäcket Alpin 6 från Michelin ger säkerhet som varar under milda vinterförhållanden och är nummer 1 vid bromsning, acceleration och framkomlighet på snö. Däckets gummiblandning förstärker greppet på snö allteftersom däcket används och har en utmärkt livslängd.

X-Ice North 4

X-Ice North 4

Michelins nya dubbdäck med rekordmånga dubb är nu tillgängligt på marknaden. Däcket X-Ice North 4 vann samtliga vinterdäckstester som genomförts av de ledande tidningarna. Däckets nya dubb är enbart tillverkade i Europa under kontrollerade förhållanden och med 100 % återvunnet material.

Pilot Alpin 5

Pilot Alpin 5

Säkerhet och kontroll som varar under milda vinterförhållanden. Pilot Alpin 5 är ett dubbfritt vinterdäck anpassat för personbilar. Det har utvecklats för att erbjuda en hög nivå av körglädje och säkerhet på våta, torra och snöiga mellaneuropeiska vintervägar tack vare hög styrprecision och god bromsförmåga.

Pilot Alpin A4

Pilot Alpin A4

Pilot Alpin PA4 från Michelin är ett personbilsdäck hyllat av biltillverkare. Nr 1 vid bromsning och väggrepp på snö enligt Autobild Sport Cars. Däcket bjuder på bättre styrprecision, dragkraft och bromsförmåga på snö och is. Pressar undan vatten så att däcket får kontakt med torr mark vilket minskar risken för vattenplaning.

Alpin 5

Alpin 5

Michelin Alpin 5 bjuder på maximal prestanda och säkerhet på vinterns mycket varierade underlag och riktar sig primärt till bilister i södra Sverige. Vinterdäcket erbjuder säkerhet under alla vinterförhållanden, både på våta, torra och snötäckta vägar men också på is.

Alpin A4

Alpin A4

Vinterdäcket Alpin A4 från Michelin är konstruerat för små, mellanstora och stora familjebilar. Däcket ger dig en kort bromssträcka, bättre acceleration och utmärkt stabilitet under de mest krävande förhållanden; snötäckta, isiga och våta vägar. Alpin A4 är ett av marknaden mest ekonomiska vinterdäck både gällande livslängd och bränsleförbrukning.

ALPIN A3

ALPIN A3

ALPIN A3 från varumärket Michelin är utvecklat för mellaneuropeiskt vinterklimat där våta, torra och snöiga vägar är utmaningen. Michelin Alpin A3 använder solrosolja i gummiblandningen vilket ger ett bättre grepp och kortare bromssträcka på vinterunderlag, jämfört med föregångaren Alpin A2.

X-Ice XI3

X-Ice XI3

Säkerhet som varar under nordiska vinterförhållanden. X-ICE XI3 är ett dubbfritt vinterdäck med låg bullernivå och utmärkt livslängd för personbilar. Däcket ger dig en säker körning på snö och is tack vare dess utmärkta bromsverkan, säkra acceleration och stabilitet.

X-Ice North 4 SUV

X-Ice North 4 SUV

X-Ice North 4 SUV är ett dubbat vinterdäck för fyrhjulsdrivna bilar. Utmärkt bromsverkan, väghållning och acceleration på is. Däcket har utmärkt prestanda på snö med hög komfort och ger dig en trygg och bullerfri körning med låg bränsleförbrukning.

Pilot Alpin 5 SUV

Pilot Alpin 5 SUV

Säkerhet och kontroll som varar under milda vinterförhållanden. Pilot Alpin 5 SUV från varumärket Michelin är ett dubbfritt vinterdäck för SUV anpassat för personbilar. Det har utvecklats för att erbjuda en hög nivå av körglädje och säkerhet på våta, torra och snöiga mellaneuropeiska vintervägar tack vare hög styrprecision och god bromsförmåga.

Latitude Alpin LA2

Latitude Alpin LA2

Det mellaneuropeiska vinterdäcket Latitude Alipin LA2 från Michelin erbjuder säkerhet och mobilitet för SUV:ar under vintertid. Däcket är hyllat av biltillverkare och typgodkänt av Porsche, BMW och Mercedes. Latitude Alipin LA2’s däckmönster ger dig bättre grepp och bromsförmåga på snö och is, utmärkt styrprecision och minskar risken för vattenplaning.

Latitude Alpin

Latitude Alpin

Latitude Alpin från Michelin är ett multi-däck utvecklat för SUV som erbjuder trygghet och lång livslängd. Däcket har en god bromsförmåga, utmärkt grepp och körkänsla på snö samt bättre köregenskaper i höga hastigheter.

Agilis 51 Snow-Ice

Agilis 51 Snow-Ice

Vinterdäcket Agilis 51 Snow-Ice med ultra hög prestanda är anpassat för mellaneuropeiska vintrar med torrt, vått och snöigt underlag. Ett hållbart, rörligt och säkert däck skapat för lätta lastbilar som kan köras i vintriga förhållanden som snö, is och även vid kraftigt regn.

Agilis X-ICE NORTH

Agilis X-ICE NORTH

Agilis X-Ice North från Michelin är ett hållbart och körekonomiskt dubbat däck för lätta lastbilar. För transportbilsförare innebär nya Michelin Agilis X-Ice North ökad säkerhet, körkomfort och framkomlighet under alla vinterförhållanden.

Agilis Alpin

Agilis Alpin

Agilis Alpin är ett hållbart och körekonomiskt vinterdäck från Michelin anpassat för lätta lastbilar. Däcket är godkänt av ledande europeiska tillverkare och tack vare däckets konstruktion och mönsterdesign har Agilis Alpin ett högt skydd mot skärskador, ökad drivförmåga i snö och en lång livslängd.