Pirelli

Om Pirelli

PIRELLI - BANBRYTANDE INNOVATION

Pirelli strävar alltid efter att ligga steget före alla andra. Detta tankesätt har gjort Pirelli till en av de främsta aktörerna inom industrin globalt sett. De utmanar ständigt gränserna för teknologi, stil och hållbarhet och skapar på så sätt trender över hela världen.

Pirelli grundads 1872 och är närvarande i 160 länder på alla fem kontinenter med 36 000 anställda över hela världen. De har 40 års erfarenhet inom premiumsegmentet som lett till ett globalt ledarskap inom produktteknologi.

De är ledande på innovativa och miljövänliga material, toppmodern formgivning och utveckling av flexibla och effektiva tillverkningsprocesser. Pirelli har mer än hundra års erfarenhet i däckbranschen vilket möjliggjort att Pirelli nått maximala nivåer av säkerhet, livslängd, komfort och miljöhänsyn.

Våra däck

Sommardäck

P ZERO ROSSO

P ZERO ROSSO

P Zero Rosso är ett miljövänligt försommardäck däck främst utvecklat för sportbilar och elbilar som har en medium-hög ersättninggrad. Däcket erbjuder den perfekta balansen mellan prestanda och komfort tack vare en exemplarisk styrprecision på torrt och vått underlag.

SCORPION VERDE

SCORPION VERDE

Scorpion Verde är Pirellis produkt för SUV och Crossover-bilar som som har utvecklats med det senaste tekniken för att garantera besparingar, respekt för miljön, körkomfort och säkerhet på alla väglag.

CINTURATO P7

CINTURATO P7

Pirellis första “grön prestanda”-däck. Cinturato P7 har utvecklats med det senaste inom material och struktur-och mönsterdesign för att garantera besparingar, respekt för miljön, körkomfort och säkerhet på alla väglag.

P ZERO (NEW)

P ZERO (NEW)

P Zero är det unika Ultra High Performance-däcket som kombinerar Pirellis kunskap från motorsport och samarbeten med de främsta biltillverkarna. Detta garanterar “the perfect fit” för varje bils prestanda.

CINTURATO P1

CINTURATO P1

Cinturato P1 är premiumlösningen för stadskörning och har utvecklats med det senaste inom material och struktur-och mönsterdesign för att garantera besparingar, respekt för miljön, körkomfort och säkerhet på alla väglag.

CINTURATO P7 BLUE

CINTURATO P7 BLUE

Cinturato P7 är ett högpresterande däck utvecklat för mellanstora och stora sedaner. Däcket erbjuder en originell matchning av våtprestanda och rullmotstånd samtidigt som det har en lång livslängd. Blue-versionen är en utökning av Cinturato P7-familjen och har som mål att uppnå EU-märkningens toppgraderingar.

P ZERO NERO GT

P ZERO NERO GT

P Zero Nero GT är UHP däcket som passar mellanstora sedaner och sportbilar med fokus på prestanda och komfort under däckets hela livslängd. Den senaste gummiblandningen har ett balanserat innehåll av silica för ökad slitstyrka utan att kompromissa med produktens sportiga egenskaper vid både våta och torra förhållanden.

CARRIER

CARRIER

Carrier har en utmärkt livslängd, rullmotstånd och säkerhet vid våta förhållanden vilket gör det till det en av de mest kompletta däcken på marknaden inom sin kategori. Produkten har genomgått en total uppgradering för att uppnå alla önskvärda egenskaper för en premiumprodukt inom detta segment.

P ZERO CORSA

P ZERO CORSA

P-Zero Corsa är däcket som tagit tillvara på det bästa från motorsportsteknologin till körning på både väg och bana. Däcket är utvecklat i samarbete med de ledande tillverkarna av högprestandabilar och dess gummiblandning tillåter extrem handling samt maximal dragkraft och bromsprestanda.

Vinterdäck

Scorpion Ice Zero 2

Scorpion Ice Zero 2

Ice Zero 2 är den nya generationens dubbdäck med fokus på akustisk komfort och bättre grepp tack vare den patenterade dubbteknologin. Ice Zero 2 är även det första homologerade dubbdäcket.

Winter Sottozero 3

Winter Sottozero 3

Winter Sottozero 3 är däcket som är dedikerat till avancerade bilar. Det har utformats med hänsyn till utvecklingen av moderna fordon för att uppnå maximal säkerhet, kontroll och prestanda under alla väderförhållanden.

Cinturato Winter

Cinturato Winter

Cinturato Winter har konstruerats för att uppnå högsta möjliga säkerhet, kontroll och stabilitet. Däcket har även en säkerhetsindikator i form av en märkning som talar om när det är dags för byte.

Scorpion Winter

Scorpion Winter

Scorpion Winter har utformats för att passa moderna SUVs och crossoverbilar med fokus på odramatisk nedbromsning och kurvtagning under vinterförhållanden, med total kontroll över fordonet.

Winter Sottozero serie II

Winter Sottozero serie II

Med sin balanserade prestanda, säkerhet och respekt för miljön är det här det perfekta valet för sportbilar och premiumbilar. Den asymmetriska mönsterdesignen består av två element. Insidan avvisar effektivt vatten medan utsidan säkerställer ett bra grepp på snö.

ICE ZERO FR

ICE ZERO FR

Ice Zero FR är det dubbfria alternativet för dem som söker hög stabilitet och kontroll med överlägsen körkomfort. 3D sajpningar och rotationsbestämt mönster ger maximalt grepp på hala nordiska vintervägar.

ICE ZERO

ICE ZERO

Ice Zero är det dubbade däcket tillägnad nordiska vinterförhållanden. Den patenterade dubbteknologin bidrar till bättre isprestanda och däckets gummiblandning ger bättre grepp och prestanda oavsett temperatur.

Carrier Winter

Carrier Winter

Carrier Winter erbjuder användarna lång körsträcka, säkerhet i våt- och vinterförhållanden samt jämnare slitegenskaper vilket gör det till ett av de mest kompletta vinterdäcken på marknaden. Den här produkten har blivit omformad med ett helt nytt mönster, förbättrad profil och ny gummiblandning för att förse den med attributen som förare förväntar sig av en premiumvan vinterprodukt.