Om Continental

Om Continental

CONTINENTAL - ALLTID MED SÄKERHET I FOKUS

Continental grundades 1871 i Hannover och är idag rankad som en av de fem främsta leverantörerna till fordonsindustrin över hela världen. Continental är en pålitlig däcktillverkare, industriell samarbetspartner och leverantör till den internationella fordonsindustrin, och erbjuder hållbara, säkra, bekväma, individuella och prisvärda lösningar.

Continental erbjuder rätt däck för alla fordon, allt från personbilar, lastbilar, bussar och entreprenadfordon, till cyklar och motorcyklar. Continentals däck står för en utmärkt kraftöverföring, en exceptionellt pålitlig väghållning i alla väder och en hög kostnadseffektivitet. Säkerheten är alltid i fokus när Continental tar fram sina däck.

Våra däck

Sommardäck

Conti 4x4 Contact

Conti 4x4 Contact

Continental 4x4 Contact sommardäck får exceptionellt höga poäng i de tester som de deltar i, vilket är exakt varför vi har valt att ta in dessa i vårt sortiment. Dessa däck är utan tvekan vad du borde montera på din bil om du vill ha överraskande bra grepp på både torr och våt vägbana.

ContiCrossContact LX

ContiCrossContact LX

CrossCont LX från varumärket Continental är ett modernt 4x4-däck med säkra egenskaper och hög åkkomfort. Däcket erbjuder en utmärkt hantering och bromsprestanda på landsväg och terräng, exakt styrrespons samt ett bra skydd mot vattenplaning.

ContiCrossContact LX 2

ContiCrossContact LX 2

CrossCont LX2 från varumärket Continental är ett däck speciellt anpassat för SUV och 4x4-fordon. Däcket erbjuder utmärkt bromsegenskaper på torrt och vått underlag samtidigt som det erbjuder bra manövreringsförmåga, hög åkkomfort och lång livslängd.

ContiCrossContact LX Sport

ContiCrossContact LX Sport

CrossCont LX Sport är ett modernt däck för SUVar och 4x4-fordon med säkra egenskaper och hög komfort. Däcket erbjuder sportegenskaper på och precis utanför vägen samt en kort bromssträck på torrt och vått underlag.

ContiCrossContact UHP

ContiCrossContact UHP

ContiCrossContact UHP är däcket med körgjädje och pålitlighet. Kort bromssträcka, säkert grepp och stabilitet i kurvor.

ContiEcoContact 5

ContiEcoContact 5

Däcket för miljön och säkerhetens skull. Sänkt rullmotstånd för lägre bränsleförbrukning, hög körsäkerhet och korta bromssträckor på våta underlag.

ContiPremiumContact 5

ContiPremiumContact 5

Sätter stopp för risker i alla förhållanden. Perfekt grepp, säkra köregenskaper samt mycket hög körkomfort.

ContiSportContact 5

ContiSportContact 5

Supersportdäck med överlägsna och underhållande köregenskaper. Perfekt styrprecision, enastående grepp och stabilitet vid kurvtagning.

ContiVanContact 100

ContiVanContact 100

ContiVanContact 100 från varumärket Continental ger dig effektivitet och säkerhet för dagligt bruk. Däcket har en förstärkt stomme och robusta sidoväggar och är väl förberett för varierande vägkvalité och tunga laster.

CrossContact ATR

CrossContact ATR

CrossContact ATR från Contiental är ett idealiskt däck för både on- och off-road körning. Däcket ger en maximal kontaktyta och hindrar löst underlag från att glida genom spåren för mer grepp.

Eco Contact 6

Eco Contact 6

Låg bränsleförbrukning och livslängd tack vare den nya gummiblandningen. Optimerade kör- och säkerhetsegenskaper.

Premium Contact 6

Premium Contact 6

Sportig körning i alla bilar tack vare den innovativa mönsterdesignen. Högre körkomfort och längre livslängd med optimerad kontaktyta.

Sport Contact 6

Sport Contact 6

Gummiblandning ger däcket utmärkt grepp i alla riktningar och en fantastisk körupplevelse. Det nyutvecklade materialet ger däcket maximal stabilitet och gör att däcket bibehåller optimalt grepp även vid extremt höga hastigheter.

Vanco Camper

Vanco Camper

Ett däck med stabilitet och säkerhet för husbilar. Utmärker sig med förbättrat skydd mot skador vid tuffare underlag och kortare bromssträckor på vått underlag.

Vanco Contact 2

Vanco Contact 2

Däcket från Continental för dig som kör med tyngre underhållsbil, lätt lastbil eller liknande. Lika goda köregenskaper som däck för personbilar samt utmärkt bromsverkan.

Vinterdäck

VikingContact 7

VikingContact 7

Speciellt i Norden är en gummiblandning som håller sig flexibel vid kalla temperaturer avgörande när det gäller grepp och kontroll. Därför är VikingContact 7 utvecklad med miljövänlig rapsolja och en hög andel Active Grip Silica vilket ger grymt grepp på vintervägar.

IceContact 3

IceContact 3

IceContact 3 sätter en helt ny standard för vinterkörning med sin unika dubbteknologi. Kombinationen av en broms- och accelerationsdubb samt en kurvgreppsdubb med en helt unik distribution över däcket ger grepp som aldrig tidigare upplevts, säkra köregenskaper och korta bromssträckor.

IceContact 2

IceContact 2

IceContact 2 med kristalldubben har 190 dubbar, vilka är optimalt placerade så att det finns ett konstant antal dubbar mot underlaget i alla situationer. Fin stabilitet och maximal säkerhet på vinterunderlag genom mönstrets övriga delar.

WinterContact TS 860

WinterContact TS 860

Garanterar maximal bromsprestanda i alla vinterväder. Kort bromssträcka på snöiga och isiga vägar och säkert sidogrepp på snötäckta vägar.

WinterContact TS 850

WinterContact TS 850

För din säkerhet har Continental tänkt på varje detalj. Förbättrad bromsprestanda på snö, is och våta underlag.

ContiVikingContact 6

ContiVikingContact 6

Maximal dubbfri säkerhet på svenska vintervägar. Säkrare grepp och bättre köregenskaper på snö samt fantastiskt korta bromssträcka på is.

ContiWinterContact TS 810 Sport

ContiWinterContact TS 810 Sport

Det sportiga däcket WinterContTS810 från varumärket Continental är för den motorstarka mellan- och storbilsklassen. Ett sportdäck för vinterbruk med mycket god styrförmåga, bromsegenskaper samt bra väggrepp på våta, torra och snöiga vägbanor.

ContiWinterContact TS 830 P

ContiWinterContact TS 830 P

Säkerhet och längre livslängd för prestandabilar. Fantastisk bromsprestanda och bättre framkomlighet i snö.

Conti4x4WinterContact

Conti4x4WinterContact

4x4 Winter Contact från Continental, ett däck som erbjuder ett säkert grepp på vinterväglag med mycket kort bromssträcka. Däckmönstret är särskilt framtaget för att kunna passa de nordiska väderförhållandena och du kan räkna med både hög säkerhet och körglädje.

VanContact Viking

VanContact Viking

VanContact Viking förbättrar säkerheten för alla typer av vans på vinterväglag. Superb livslängd på vinterväglag tack vare den optimerade gummiblandningen gjord för nordiska förhållanden.

VanContact Ice

VanContact Ice

Nya VanContact Ice levererar ett kraftfullt och säkert grepp på vinterväglag. Det ger även ett bättre grepp och köregenskaper på kurviga vägar. Den nya tekniken kallad "Ramp Ice Reservoir" fångar upp lös is från vägen så att dubben kan gräva sig djupare ner i isen för ultimat prestanda på vinterväglag.

VanContact Winter

VanContact Winter

Din pålitliga partner under vintern: säker och effektiv. Kortare bromssträckor och förbättrat grepp på snö.