Nokian Tyres

Om Nokian Tyres

NOKIAN TYRES - TRYGGHET UNDER ALLA FÖRHÅLLANDEN

Hållbarhet, säkerhet och miljövänlighet under hela livscykeln är målet för Nokians personbilsdäck och tunga däck. Nokian Tyres utvecklar och tillverkar däck av hög kvalitet för personbilar, skåpbilar och lastbilar. De är särskilt kända för sina innovativa vinterdäck, samtidigt som de utvecklar konkurrenskraftiga sommar- och året-runt däck för den europeiska marknaden. Som en av världens ledande tillverkare av tunga specialdäck fokuserar Nokian på utvalda segment, såsom skogs-, jordbruks-, hamn- och gruvmaskiner.

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare som grundades år 1988. Företagets rötter sträcker sig dock till år 1898, då Finlands Gummifabrik Ab grundades. Nokian Tires erbjuder trygghet under alla förhållanden och deras kunskap härstammar från de skandinaviska rötterna och värderingarna.

Våra däck

Sommardäck

Nokian Hakka Black 2

Nokian Hakka Black 2

Nokian Hakka Black 2 är ett sommardäck med hög prestanda och maximal komfort som klarar på ett underhållande och balanserat sätt utmaningarna som gäller för körning i nordiska sommarförhållanden. Däcket ger dig en exakt sportig körning med pålitlighet och grepp för höga hastigheter både på regnvåta grova vägar och i kurvor.

Nokian Hakka Blue 2

Nokian Hakka Blue 2

Nokian Hakka Blue 2 är det nya sommardäcket som hållet greppet på våta vägar med utmärkt skydd mot vattenplaning. Däcket är främst anpassat för medelstora personbilar och erbjuder exakta, balanserade och tysta köregenskaper som gör att körningen kan ske säkert, okomplicerat och komfortabelt.

Nokian Hakka Green 2

Nokian Hakka Green 2

Hakka Green 2 är ett sommardäck som erbjuder unik hållbar säkerhet i nordiska förhållanden och är anpassad för mindre och medelstora familjebilar. Däcket ger effektivt skydd mot vattenplaning, minskar bränsleförbrukningen och har ett ökat skydd mot slitskador. Med Hakka Green 2 får du kompromisslöst grepp på våt väg och komfortabla och balanserade köregenskaper.

NOKIAN HAKKA BLACK 2 SUV

NOKIAN HAKKA BLACK 2 SUV

Nokian Hakka Black 2 SUV är däcket med lång hållbarhet, utmärkt körkomfort och hög prestanda för större stadsjeepar som ger stabila och exakta köregenskaper, vilket SUV-förare gillar. Körningen sker effektivt och naturligt både i stadstrafik och på grusvägar. Däckets robusta konstruktion och förstärkta däcksidor förbättrar slitstyrkan genom att skydda mot stick- och skärskador.

NOKIAN HAKKA BLUE 2 SUV

NOKIAN HAKKA BLUE 2 SUV

Komfort och säkerhet från vår till höst - Nokian Hakka Blue 2 SUV är ett säkert och pålitligt val för SUV-bilar. Däckets främsta egenskap är dess utmärkta våtgrepp, vilket gör att körningen kan ske enkelt och komfortabelt även när det regnar. Däcket har även en robust och hållbar konstruktion med förstärkta däcksidor som ger utmärkt skydd mot stick- och skärskador.

NOKIAN ROTIIVA AT

NOKIAN ROTIIVA AT

Nokian Rotiiva AT är ett däck med mycket goda köregenskaper som fungerar bra på asfalt, men är även lättkörd i lätta terrängförhållanden. Däckets robusta konstruktion ger bra skydd mot skärskador även på tyngre bilar, som 4x4 och SUV´s.

NOKIAN ROCKPROOF

NOKIAN ROCKPROOF

Det robusta Nokian Rockproof är ett extremt slitstarkt sommardäck för lätta lastbilar, stadsjeepar och off-road-körning. Däcket har exakta köregenskaper och är otroligt slitstarkt även vid krävande yrkeskörning och har stenavvisare som ökar däckets livslängd.

NOKIAN HAKKA C2

NOKIAN HAKKA C2

Nokian Hakka C2 är däcket för lätta lastbilar och bär även tyngre laster lätt och säkert. Däcket ger säkerhet, stabilitet och slitstyrka för skåp- och distributionsbilar i varierande körning.

Vinterdäck

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9

Anpassat för nordiska vintrar. Världens första patenterade koncept med två olika typer av dubbar som ger, förutom utmärkt fäste vid inbromsning och acceleration, ett överlägset grepp i kurvor och vid omkörningar. Även på ishala och snöiga vägar.

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8

Nya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 är det mest framgångsrika däcket på vinterdäcksmarknaden. Ett pålitligt och högklassigt dubbat däck för förare som inte kompromissar med säkerheten i vinterväglag.

NOKIAN WR SNOWPROOF

NOKIAN WR SNOWPROOF

Sinnesro på snötäckta vägar. Upplev total kontroll, säker körning och balanserad körkänsla under alla förhållanden från snö till slask och våt vägbana. Rullar smidigt, sparar bränsle och bevarar miljön.

NOKIAN WR D4

NOKIAN WR D4

Premium vinterdäck för medelstora och stora bilar. Nokian WR D4 är ett mångsidigt vinterdäck som är utformat för säker och balanserad körning på både våta och snöiga vägar.

NOKIAN WR A4

NOKIAN WR A4

Vinterdäck för sportiga bilar. Nya Nokian WR A4 ger en optimal kombination av högklassig väghållning och pålitligt vintergrepp i centraleuropeiska förhållanden. Däcken ger en balanserad och extremt stabil körning för sportiga bilar vid snabba väderomslag.

NOKIAN HAKKAPELIITTA R3 SUV

NOKIAN HAKKAPELIITTA R3 SUV

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV är konstruerat för varierad körning och ger ett säkert grepp samt stabila köregenskaper på is och snö. Däcket har Aramid-däcksidor som skyddar däcket mot stötar och skärskador, vilket ger mer slitstyrka och trygghet.

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9 SUV

NOKIAN HAKKAPELIITTA 9 SUV

Den unika, patenterade tekniken med två olika dubbar erbjuder fäste på alla väglag för chaufförer som värdesätter säkerhet i toppklass. Däcket har optimerats för SUV-bruk och dess sidoväggar har förstärkts med aramidfiber, som är bekant från skottsäkra västar, vilket ger däcket maximal hållbarhet.

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8 SUV

NOKIAN HAKKAPELIITTA 8 SUV

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 SUV ger mycket bra grepp och slitstyrka på vintervägar. Däcket har många helt nya innovationer som förbättrar köregenskaperna i tuffa nordiska vinterförhållanden.

NOKIAN WR SUV 4

NOKIAN WR SUV 4

Nokian WR SUV 4 är speciellt utvecklat för centraleuropeiska SUV-förare som vill ha garanterat bästa möjliga prestanda när det gäller snö, slask och kraftigt regn. Den robusta och slitstarka konstruktionen säkerställer däckets stabilitet och att det klarar stötar samt ev skärskador.

NOKIAN WR SUV 3

NOKIAN WR SUV 3

Nokian WR SUV 3 är ett robust, högpresterande, odubbat vinterdäck för stadsjeepar. Det rullar lätt och bibehåller balans på och utanför vägen samt bjuder på ett effektivt skydd mot slask- och vattenplaning. Däcket har även utmärkta vinteregenskaper på snöiga vägar och är officiellt godkänd för vinteranvändning.

NOKIAN HAKKAPELIITTA LT3

NOKIAN HAKKAPELIITTA LT3

Premium vinterdäck för lätta lastbilar. Nya vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta LT3 ger utmärkt vintergrepp och körstabilitet, kombinerat med robust konstruktion som ger många mil. Nokian Hakkapeliitta LT3 är utvecklat för utmanande vinterförhållanden och är pålitligt och säkert på isiga och isiga vägar.

NOKIAN HAKKAPELIITTA C3

NOKIAN HAKKAPELIITTA C3

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta C3 underlättar vardagen för professionella förare. Det slitstarka dubbdäcket klarar utmärkt tuffa vinterförhållanden och erbjuder lika balanserade köregenskaper som andra Hakkapeliitta vinterdäck. Ny typ av fyrkantiga ståldubbar ger utmärkt vintergrepp, oavsett om man kör på hala gator i stadstrafik eller på större asfaltvägar.

NOKIAN WR C3

NOKIAN WR C3

Säker prestanda för centraleuropeiska vinterförhållanden. Nokian WR C3 van-däck ger exakt vintergrepp och personbilslik körkomfort. Den robusta nyheten rullar säkert, slitstarkt och lätt i stadstrafik och på asfalterade vägar.

NOKIAN HAKKAPELIITTA LT2

NOKIAN HAKKAPELIITTA LT2

Nokian HKPL LT2 är ett slitstarkt specialvinterdäck, avsett för tufft bruk på tunga SUV-typiska 4x4 fordon. Överlägset grepp, mycket slitstarkt och exakta köregenskaper även i krävande förhållanden. Däcket är även mycket stabilt, ger bra milresultat och är officiellt godkänd för vinteranvändning.